Με τα GCE στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η πρόσφατη απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου για εισαγωγή αριθμού φοιτητών με βάση τις εξετάσεις GCE θορύβησε κυρίως τους καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ. Μία από τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν οι οργανωμένοι καθηγητές είναι ότι ο νέος τρόπος εισαγωγής ευνοεί τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι ως γνωστόν προετοιμάζονται εντατικά για τις εξετάσεις GCE. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές που εισέρχονται με τα GCE αποφεύγουν την ανταγωνιστικότατη διαδικασία των παγκυπρίων εξετάσεων. Παρόλο που οι πρυτανικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο νέος τρόπος εισδοχής αφορά σε έναν μικρό μόνο αριθμό θέσεων, η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές για τους μαθητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης διευρύνονται, σε αντίθεση, θα τολμούσαμε να πούμε, με τις επιλογές των μαθητών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ίσως η απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου να είναι σωστή και δίκαιη, προς όφελος των παιδιών των αποδήμων, των διπλωματών όπως έχει λεχθεί- αλλά και του ιδίου του Πανεπιστημίου. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η απόφαση αυτή να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διαρροή μαθητών προς την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>