Στήλη άλατος

Είδαμε, ακούσαμε, διαπιστώσαμε… Και μείναμε στήλη άλατος!!!

Ακαδημαϊκό Καρναβάλι για πάντα

Το καίριο ερώτημα «Ποια θα είναι η μασκώτ του Πανεπιστημίου Κύπρου», απασχολεί έντονα το γραφείο αποφοίτων του Πανεπιστημίου. Σε διαγωνισμό που προκήρυξε ζητά από ταλαντούχους δημιουργούς να σχεδιάσουν μασκώτ «που να ανταποκρίνεται σε πραγματικό ζώο ή αντικείμενο, ή φανταστικό πλάσμα ή αντικείμενο με ανθρώπινες ιδιότητες». Τι δείχνει αυτό; Καταρχάς, ότι πολλοί στο Πανεπιστήμιο αρέσκονται στις αμερικάνικες κομεντί με πρωτοετείς, αδελφότητες και φοιτητικούς έρωτες. Κατά δεύτερο, ότι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η ακαδημαϊκή κουλτούρα βρίσκεται σε νηπιακή κατάσταση, γεγονός που το κάνει ανοικτό σε όλες τις προτάσεις. Χρειάζεται όμως σύνεση ως προς το τι είναι σχετικό με την τοπική, ευρύτερη ελληνική και ευρωπαϊκή κουλτούρα μας. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου καλείται να αποτελέσει φάρο πολιτισμού, εντός και εκτός της Πανεπιστημιούπολης. Η αναζήτηση μασκώτ κατά τα Αμερικάνικά πρότυπα, το μόνο που δείχνει είναι σύγχυση προς αυτή την κατεύθυνση.

Το τραμ το ανύπαρκτο

Ισχυρή αντίσταση πληροφορούμαστε ότι προβάλλουν κάποιοι αρμόδιοι στη δημιουργία τραμ στην Κύπρο. Ένα έργο που όχι μόνο θα αμβλύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και είναι πλέον επιβεβλημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη στιγμή μάλιστα που η Κύπρος κινδυνεύει με τεράστια πρόστιμα αν δεν αναπτύξει μέσα μαζικής μεταφοράς. Ξέρουμε, ξέρουμε. «Οι Κύπριοι δεν θα παίρνουν έτσι κι αλλιώς το τραμ επειδή δεν χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες». Έλεος με αυτή τη δικαιολογία. Εσείς φτιάξτε το κι ας μένει άδειο.

Τα φώτα της οργής

Στα πολυσύχναστα φώτα Γαβριηλίδη, όπου τα αυτοκίνητα σου δίνουν την αίσθηση ότι θα κατασπαράξει το ένα το άλλο, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, δεν υπάρχει ούτε μία διάβαση πεζών. Κάποιοι συνεργάτες του περιοδικού φτάνουν καθημερινά εκεί «πετώντας» και αφήνοντας τη φαντασία τους να οργιάσει για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Όνομα και πράμα…

Λόγω πλάτυνσης δρόμων και υπογειοποίησης καλωδίων (και άλλων υπηρεσιών) σε διάφορους δρόμους του κέντρου της Λευκωσίας, θα κοπούν συνολικά 100 με 120 ενήλικα δέντρα (ήδη στην οδό Διαγόρου- δρόμος του σινεμά Πάνθεον, κόπηκαν όλα τα δέντρα που βρίσκονταν στη δυτική μεριά του δρόμου). Τελικά, το επώνυμο της δημάρχου συμβαδίζει με το περιβαλλοντικό της όραμα για την πόλη;

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>