Στήλη Άλατος

Είδαμε, ακούσαμε διαπιστώσαμε και μείναμε στήλη άλατος…

Αιολική ενέργεια «γιοκ»

Ενα μικρό κομμάτι τουρκοκυπριακής γης, αποτελεί σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών σοβαρή αιτία για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Κύπρο. Ο κ. Συλικιώτης συζήτησε έντονα με τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στην αιολική ενέργεια, αφού «τόλμησαν» να περιλάβουν στις μελέτες τους ένα μικρό κομμάτι που ανήκει σε Τουρκοκύπριο. Ο Υπουργός φαίνεται ότι έχει «ευαισθησίες» και αυτές δεν αφορούν ούτε το περιβάλλον, ούτε τη βιώσιμη ανάπτυξη, ούτε τις ανάγκες του τόπου σε ενέργεια, ούτε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Κύπρου, αλλά μόνο την ανάγκη να μην απογοητεύσουμε ούτε στο ελάχιστο τους Τουρκοκύπριους. Πάμε για λύση…

Τα δέντρα κόπηκαν παράνομα

Η ομάδα πρωτοβουλίας «Σώστε τα δέντρα της Λευκωσίας» καταγγέλλει ότι τα δέντρα που κόπηκαν στη Λευκωσία για δημιουργία τρίτης λωρίδας κυκλοφορίας, κόπηκαν ύστερα από παράτυπη αλλαγή των σχεδίων εκ μέρους της Πολεοδομίας. Το κόψιμο είναι παράνομο, όπως εξηγεί η ομάδα, αφού τα έργα που γίνονται δεν έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος όπως προνοεί ο νόμος και η έγκριση που δόθηκε στηριζόταν στην προϋπόθεση ότι δεν θα αποκόπτονταν δέντρα.

Αχόρταγο παρκινγκ

Αγαπητή πολιτεία και δημοτικές αρχές της Λευκωσίας. Φορολογήστε τα εισοδήματά μας, φορολογήστε το κακό που κάνουμε στο περιβάλλον, φορολογήστε τα τσιγάρα μας, το μάζεμα των σκουπιδιών μας, αλλά παρακαλώ μη φορολογείτε την αφηρημάδα μας. Πηγαίνεις σε δημοτικό χώρο στάθμευσης, αρχίζεις αφηρημένα να ρίχνεις τα πρώτα κέρματα για έκδοση εισιτηρίου και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις το ακριβές αντίτιμο. Τότε το αχόρταγο μηχάνημα και καταπίνει όσο πρόλαβες να του βάλεις και δεν σου δίνει εισιτήριο. Άσπλαχνο όντας, ούτε «συγχωρεί» ούτε επιστρέφει τα κέρματα.

Ακαδημαϊκό Καρναβάλι για πάντα (2)

Ο Λάρης η έφηβη χελώνα, ο Πάνος το περιστέρι, η Σοφία η μέλισσα και ο/η Ωάρις/Ωάρης το asexual αυγό είναι οι υποψήφιες μασκώτ του Πανεπιστημίου που λέγαμε. Η στήλη επικροτεί τη δημιουργικότητα των εμπνευστών της, αλλά διαμαρτύρεται για ακόμα μια φορά για την ανώριμη, μιμητική ακαδημαϊκή κουλτούρα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>