Εν συντομία

1. Αναδρομική έκθεση έργων του Χριστόφορου Σάββα

Διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, σαράντα χρόνια μετά τον αδόκητο θάνατο του καλλιτέχνη, ο οποίος παρά το σύντομο της ζωής του κατάφερε με την τόλμη του να αλλάξει το πρόσωπο της Κυπριακής Τέχνης. φώτο έργου του (αυτοπροσωπογραφία)

2. Η πρώτη κυκλοφορία της PITCH BLACK RECORDS

Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο δισκογραφικό ντεμπούτο του δημοφιλούς Κυπριακού συγκροτήματος Diphtheria οι οποίοι επιστρέφουν μετά από μακρόχρονη απουσία. Τίτλος του άλμπουμ είναι ‘To Wait for Fire’ και κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση η οποία είναι περιορισμένη σε 1,000 αριθμημένα κομμάτια. φώτο εξώφυλλο

3. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του IV Κυπρολογικού Συνεδρίου.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησαν τόσο οι σύνεδροι όσο και το κοινό και την ευχή να διοργανωθεί σύντομα και το V συνέδριο. Συγχαρητήρια στην Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, τον πρόεδρο και τα μέλη της.

4. Βιβλίο

Το Μυστικό της Ρόντα Μπερν συνεχίζει να είναι ανάμεσα στα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία των τελευταών μηνών.Μιλά για το προαιώνιο Μυστικό το οποίο ήταν προσβάσιμο σε κάποιους ανθρώπους -εφευρέτες, επιστήμονες, θεολόγους, επιχειρηματίες, στοχαστές, καλλιτέχνες- και ανάμεσα σε αυτούς που κατανόησαν τη θαυματουργή δύναμή του συγκαταλέγονται ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, ο Μπλέικ.

5. Μουσική

Κυκλοφόρησε από την Universal καινούργιο cd του Γιώργου Νταλάρα με τίτλο ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΕΣ – ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ – (2 CD - 1 DVD)

6. Παράσταση για τους αγνοούμενους στην αθηναϊκή σκηνή

Βασίλης Κατσικονούρης (Το Γάλα): Τελευταία του θεατρική καταγραφή «Οι Αγνοούμενοι: Μια ενδιαφέρουσα ζωή», που παίζεται στις «Ροές», σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.
Ο Πέτρος και η Μίνα ζουν μια, εξωτερικά τουλάχιστον, αρμονική αλλά και ενδιαφέρουσα ζωή στην Αθήνα. Εκείνος είναι ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος δημοσιογράφος σε αθηναϊκή εφημερίδα. Εκείνη διαθέτει το χρόνο της από μεταπτυχιακό σε μεταπτυχιακό, σχεδιάζοντας ακαδημαϊκή καριέρα. Όλα αυτά ανατρέπονται όταν στην επίπεδη ζωή τους μπαίνει ξαφνικά η αδελφή της Μίνας, η Δέσποινα. Το λησμονημένο παρελθόν των δύο αδελφών από την Κύπρο θα γίνει παρόν. Η Δέσποινα έρχεται με σκοπό να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους Αγνοούμενους της Κύπρου. Η παραμονή της στην Αθήνα είναι καταλυτική. Μετά την αποχώρησή της όλα θα είναι διαφορετικά.

7. Παρουσίαση της ποιήτριας Γιώγιας Σιώκου

Η παρουσίση θα γίνει από την κυρία Κλαίρη Αγγελίδου και τον κύριο Γιάννη Τζανή στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Μια ενδιαφέρουσα ποιητική φωνή που έρχεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά το έργο της στην Κύπρο.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>