Έν συντομία

Ο Ροταριανός Όμιλος Λευκωσία-Ασπέλια σε συνεργασία την UBS AG παρουσιάζουν το σχήμα UBS Κουαρτέτο Εγχόρδων Verbier, μέλη της μεγαλύτερης ορχήστρας γνωστής σαν UBS Verbier Festival Orchestra της Ελβετίας. Συνδιοργανωτής και μέγας χορηγός είναι η εταιρεία UBS AG, και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού στηρίζουν την εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008, στις 20:30, με δεξίωση κόκτειλ και μετά θα ακολουθήσει συναυλία στις 21:15 (ακριβώς) από το κουαρτέτο με Ρομαντική μουσική και Ταγκό. Τα εισιτήρια πωλούνται προς 30 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της δεξίωσης. Τα καθαρά κέρδη θα διατεθούν για το Ταμείο Υποτροφιών του Ομίλου Ρόταρυ Λευκωσία-Ασπέλια. Για εισιτήρια κ. Καλαβά τηλ. 99 693.717, κ. Μάτση (συνεννόηση με κα. Ευδοκία) τηλ. 22 672.678 και κ. Ευθυμίου τηλ. 99 683.890.

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, η ασφαλιστική εταιρεία EuroLife, η CYMEPA και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τσαβλίρη διοργανώνουν την έκθεση φωτογραφιών του Jeff Overs με τίτλο «Ο Όμορφος, Εύθραυστος Πλανήτης μας» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για περιβαλλοντικά θέματα. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 Μαΐου ως τις 10 Ιουνίου 2008, θα είναι ανοικτή Δευτέρα ως Σάββατο 10:00 – 18:00.

 

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Κυπριακού Βιβλίου σας προσκαλεί στα εγκαίνια του δεύτερου Φεστιβάλ Κυπριακού Βιβλίου στη Λευκωσία την Παρασκευή 6 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας στις 18.30. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κύριος Μάριος Κάρογιαν.

 

Η Άποψη θέλει να αποχαιρετήσει ταπεινά τον Μάριο Τόκα και να τον ευχαριστήσει για τους στίχους του Ευαγόρα Παλληκαρίδη που έκανε τραγούδι αλλά και για όλα τα άλλα. Ευχόμαστε στον άνθρωπο που διεκδίκησε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια να πάρει μια ανηφοριά, να πάρει μονοπάτια να βρει τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.

 

Σε κατάλογο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, καταγράφηκαν οι εκατό σπουδαιότεροι Έλληνες όλων των εποχών. Ανάμεσα τους μερικοί από τους αγαπημένους μας: Ο Αισχύλος, ο Ελύτης, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, αλλά πιο αγαπημένος από όλους ο άγνωστος και μέγας ευεργέτης μας, ο Άγνωστος Στρατιώτης.

 

Μέχρι τις 15 Ιουνίου συνεχίζεται η παράσταση «Απαγορεύεται η είσοδος στο άγχος» του Κώστα Μόντη στο θέατρο της Πλατείας Παλιάς Αγλαντζιάς. Παίζουν οι ηθοποιοί Φώτος Φωτιάδης, Έλενα Ευσταθίου, Αντώνης Λαπηθιώτης. Η σκηνοθεσία είναι του Φώτου Φωτιάδη.

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει στις 18 στην Λεμεσό, στις 19 στη Λευκωσία και στις 20 Ιουνίου στην Πάφο την νεαρή ανερχόμενη σολίστ Άντρη Χατζηανδρέου (πιάνο) σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Κουντούρη σε έργα F. Mendelssohn, L.V. Beethoven και Χρ. Αθηνοδώρου.

 

Το Π.Α. Θεατρικό Εργαστήρι ανεβάζει και φέτος δύο θεατρικές παραστάσεις: «Ο Ποπολάρος» του Γ. Ξενόπουλου (κοινωνικό-ερωτικό δράμα εποχής με μουσική των αρχών του 20ού αιώνα), στις 11 Ιουνίου, 8:30 μ.μ. στο Θέατρο ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. ΚΑΙ «Τρείς Λιποθυμίες» του Α. Τσέχωφ (πρόκειται για τρείς μονόπρακτες, κωμικά εξωφρενικές φάρσες: Αρκούδα-Πρόταση Γάμου-Επέτειος), στις 13 Ιουνίου, 8:30 μ.μ. στο Θέατρο ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Και τα 2 έργα είναι σε σκηνοθεσία Πίτσας Αντωνιάδου.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>