Γράφει:

Πάρε Πέντε, κοινώς μούντζα

του Βάσου Φτωχόπουλου

Ως Έλληνες και ορθόδοξοι οφείλουμε πάντα να συμπαραστεκόμαστε ουσιαστικά στους ταλαιπωρημένους και πονεμένους συνανθρώπους μας. Μία ομάδα τέτοιων ανθρώπων είναι οι μετανάστες που καταφθάνουν στο νησί μας για μια καλύτερη ζωή. Πρέπει όλοι, Πολιτεία και λαός, να σεβαστούν τους μετανάστες και να εξασφαλίσουν όλα τα δικαιώματά τους, τονίζοντας ταυτοχρόνως και τις υποχρεώσεις τους, ώστε οι σχέσεις μας να είναι ισότιμες. Εμείς επιθυμούμε μετανάστες που θα είναι σωστοί και καλοί πολίτες και όχι Δούρειοι Ίπποι προς χρήση από τους ξένους και τους ντόπιους εκμεταλλευτές τους.

Με αυτή την μικρή εισαγωγή μπαίνω στο ψητό. Είναι γεγονός ότι τους μετανάστες τους εκμεταλλεύονται όλοι, το κράτος, οι εργοδότες, οι κολλεγιαρχες, η καλή κοινωνία και ο υπόκοσμος, μα και ο ίδιος ο λαός μας. Ακόμη και αυτοί που υποτίθεται ότι τους υπερασπίζονται, ουσιαστικά τους εκμεταλλεύονται. Ο περιβόητος Πολυδώρου, ο πρόεδρος της KIΣΑ, δεν είναι τίποτα άλλο από ένας καλά αμειβόμενος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι φίλοι του και συμπαραστάτες του, γνωστοί αποτυχημένοι Τροτσκιστές που θέλουν με κάθε τρόπο να υποσκάπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία και κάθε τι το Ελληνικό στον τόπο αυτό. Είναι καιρός να αφήσουμε τις προοδευτικές αρλούμπες για τους μετανάστες και να προβληματιστούμε σοβαρά για την διαχείριση του προβλήματος.

Α. Η Κύπρος δεν είναι Ευρώπη για να μπορεί να αφομοιώνει τους ξένους. Άρα κλείνουμε τις πόρτες σε άλλους μετανάστες και νομιμοποιούμε όσους είναι εδώ και θέλουν να ζήσουν ως πολίτες της Δημοκρατίας. Οι υπόλοιποι να σταλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις μη κυβερνητικές οργανώσεις που τόσο πολύ τους αγαπούν.
Β. Να διωχθούν από τα κολέγια όσοι ξένοι είναι εγγεγραμμένοι αλλά δεν σπουδάζουν και μετά να διωχθούν ποινικώς και οι κολλεγιάρχες για την τακτική τους να φέρνουν φοιτητές που δεν έχουν σκοπό να σπουδάσουν. Να μην επιτραπεί η είσοδος σε άλλους μουσουλμάνους και αν χρειάζονται εξειδικευμένοι ή μη εργάτες να έρθουν από χώρες της Ένωσης ή από χώρες δικιά μας επιλογής.
Γ. Να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επιτήρηση των θαλασσών για τους παράνομους μετανάστες και να κάνουμε τους Ευρωπαίους να καταλάβουν ότι τα κατεχόμενα είναι σημείο εισδοχής παράνομων μεταναστών και όχι μόνο, ώστε να αναλάβουν σοβαρές δεσμεύσεις για την επίλυση του προβλήματος.
Δ. Η Κύπρος δεν μπορεί να είναι ένα πολυπολιτισμικό κράτος. Πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εξασφαλίζουμε την ύπαρξη μας ως λαός και από την άλλη να εξασφαλίζουμε όλα τα δικαιώματα όλων των νομίμων ξένων που επιλέγουν να ζήσουν ή εργαστούν στον τόπο μας.

One Comment

  1. Λούκας Περικλέους
    7 Νοεμβρίου 2008 02:51

    Η Κύπρος ήταν πολυπολιτισμικός τόπος ανέκαθεν. Το ότι δεν το καταλάβαμε ακόμα, είναι ένας από τους κύριους λόγους που μιλάμε σήμερα για κατεχόμενα και κυπριακό πρόβλημα.
    Πέρα από το ρατσισμό, τι άλλο μπορεί να δικαιολογήσει την πρόταση του κ. Φτωχόπουλου για απάγόρευση εισόδου στους μουσουλμάνους;

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>