Πολιτικό Καφενείο «Ο Ευκάλυπτος»

Τελικά οι, σύμφωνα με την επίσημη κομματική γραμμή, «αριστοτεχνικοί» χειρισμοί του Προέδρου Χριστόφια στο κυπριακό απέδωσαν καρπούς. Η εξαγγελία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης επιβεβαίωσε ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο. Πλέον τα ασθενοφόρα μας θα διευκολύνονται κατά τις μετακινήσεις τους και θα εκδοθούν φυλλάδια που αφορούν την οδική ασφάλεια. Ο αγώνας για την απρόσκοπτη επιστροφή των ασθενοφόρων στα σπίτια τους τώρα δικαιώνεται.

Η απόφαση του Γιώργου να διαγράψει τον Σημίτη προκάλεσε θυμηδία στα γραφεία της «Άποψης». Ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Unesco διέγραψε τον καταλληλότερο για Γερμανό Καγκελάριο. Την ίδια στιγμή ο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καταλληλότερος για Έλληνας Πρωθυπουργός, σκέφτεται πως με τον Γιώργο αντίπαλο, ίσως παραμείνει στην εξουσία ώσπου να μεγαλώσουν και να μπορούν να τον διαδεχθούν τα δίδυμα.

Οι αντιδράσεις ορισμένων τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην απόρριψη της Συνθήκης της Λισσαβόνας από τους Ιρλανδρούς αποδεικνύει πως δεν έχουν κατανοήσει τα συνεχιζόμενα μηνύματα που ξεκίνησαν με το κυπριακό δημοψήφισμα του Απριλίου του 2004: οι λαοί δεν πείθονται με απειλές και ψεύτικες υποσχέσεις.

Σαράντα χρόνια μετά τον Μάη του 1968 το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας έλαβε την απόφαση να αφαιρέσει από το Καταστατικό του τις αναφορές στη μαρξιστική ιδεολογία. Η ιστορία αρνείται πεισματικά να τελειώσει ή να προβλεφθεί.

Τελικά, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου τι έργο έχει να παρουσιάσει μετά την ένταξή μας στην ΕΕ;

Ως ο πιο φανατικός επισκέπτης της ιστοσελίδας μας (www.apopsi.com.cy) αποδεικνύεται το γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού. Ευχαριστούμε για την προτίμηση.

Ο γνωστός «ακαδημαϊκός» κυκλοφορεί, από ό,τι ακούμε, στα γραφεία κομμάτων – κυρίως του ΔΗΣΥ – και εξαπολύει μύδρους κατά της «Άποψης». Τον προειδοποιούμε όμως ότι εμείς δεν συνηθίζουμε να σιωπούμε κατόπιν υποδείξεων.

Μεγάλη τιμή για την Κύπρο αποτελεί η έκδοση τιμητικού τόμου για τον τ. Δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λουκή Λουκαΐδη, από το ίδιο το Δικαστήριο. Είναι η πρώτη φορά που το Δικαστήριο προβαίνει στην έκδοση παρόμοιου τόμου προς τιμή μέλους του που αφυπηρετεί.

Ο Έφορος Εταιρειών βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, εμπορικά σήματα εγγράφονται όταν πλέον διαλυθούν οι εταιρείες που υποβάλλουν τις αιτήσεις, οι τίτλοι ιδιοκτησίας των ακινήτων εκδίδονται με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, το τμήμα αλλοδαπών και μετανάστευσης δυσλειτουργεί, τα πλεονάσματα της οικονομίας έχουν εκλείψει. Και ο απλός πολίτης προσπαθεί να κατανοήσει τι ακριβώς δικαιολογεί την υπέρμετρη αλαζονεία των κυβερνητικών – κομματικών στελεχών.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο κερδίζει το ειδικό βραβείο αιθεροβάμονα του μήνα για την απάντηση που έδωσε σε υποψήφιο λειτουργό, όταν αυτός τους ανέλυσε τα πανεπιστήμια με τα οποία έχει εμπειρία: «εμείς λειτουργούμε στα πρότυπα του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης».

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>