Γράφει:

Με τόλμη: Διολίσθηση

του Ουράνιου Μ. Ιωαννίδη

Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη διολίσθηση στα απορριφθέντα από το 76% του λαού, αδιανόητα και απαράδεκτα, τουλάχιστον ας μη συμμετέχουμε σ’ αυτήν.

Υπηρεσία προσφέρεις όταν αναγνωρίσεις το λάθος και αν δεν μπορείς να το διορθώσεις απολογείσαι γι’ αυτό, για τις λάθος εκτιμήσεις και προβλέψεις, για την υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων σου και την υποτίμηση των δυνατοτήτων του άλλου.

Δεν είναι πρόοδος προς την ορθή κατεύθυνση, την κατεύθυνση της λύσης του Κυπριακού, η έμμεση απεμπλοκή του εισβολέα και κατακτητή από το ρόλο του θύτη, η αποδοχή της θέσης ότι η υποτελής διοίκηση των κατεχομένων που εγκατέστησε και καθοδηγεί ο εισβολέας είναι απομονωμένη με ευθύνη του θύματος, η παραδοχή των δοσμένων της εισβολής και της κατοχής ως παραδεκτών πραγματικοτήτων.

Είναι διολίσθηση, με ταχύτητα φωτός, η λογική της έμμεσης λεκτικής αναγνώρισης των συνιστώντων κρατιδίων που ψάχνουν την «επανένωση», η τοποθέτηση ότι υπήρξε συνεταιρισμός κρατιδίων από το 1960 όταν και οι πλέον αδαείς γνωρίζουν ότι το κράτος που εγκαθιδρύθηκε το 1960 δεν είχε κρατίδια αλλά κοινότητες.

Είναι διολίσθηση να αποδέχεσαι είτε λεκτικά, είτε δια συναντιλήψεων, είτε δια μνημονίων, ότι τα μόνα διαπραγματεύσιμα είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ είναι αδιαπραγμάτευτα τα προνόμια και τα αποικιακά κατάλοιπα όπως είναι οι ξένες βάσεις και οι ξένοι στρατοί στην επικράτειά σου, οι εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα, η παραμονή των εποίκων και ο εκτοπισμός.

Διαδικασία προς την ορθή κατεύθυνση είναι να αποκαταστήσεις τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, να τερματίσεις την κατοχή και να διατηρήσεις την Κυπριακή Δημοκρατία.

Υπηρεσία προσφέρεις όταν αγωνίζεσαι γι’ αυτά που ο λαός σε εξέλεξε, για τα ζητούμενά του, για όσα η αξιοπρέπειά του αποδέχεται ή η δεινή του θέση τον υποχρεώνει να αποδεκτεί.

Αν λοιπόν τη ζωή μας δεν μπορούμε να την κάνουμε όπως τη θέλουμε τουλάχιστον ας μην την ευτελίζουμε ανά τον κόσμο.

Ο Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης είναι πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>