Στήλη άλατος

Είδαμε, ακούσαμε, διαπιστώσαμε…και μείναμε στήλη άλατος!!!

•Το πολιτισμένο «μέσο»

Στη Νιγηρία 30 άτομα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και δεκάδες τραυματίστηκαν αναζητώντας μια θέση στο δημόσιο. Ο συνωστισμός έξω από τα κυβερνητικά γραφεία και ο πανικός από τους απελπισμένους άνεργους νέους οδήγησε στο θλιβερό αυτό επακόλουθο. Ευτυχώς εδώ στην Κύπρο δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Κάθε νέος που επιθυμεί να εργαστεί στο δημόσιο, καταφεύγει ήσυχα και πολιτισμένα στην αναζήτηση επιφανούς γνωστού του (ήτοι μέσου), ο οποίος θα του ανοίξει τις πόρτες του δημοσίου. Το έχουμε διαπιστώσει σε δεκάδες προσλήψεις και το επιβεβαιώσαμε για ακόμα μια φορά και στις τελευταίες προσλήψεις του Υπουργείου Εξωτερικών.

•Η πολιτική της σιαγόνας

Αν βρεθείτε σε δημόσιο χώρο, στον οποίο υπάρχουν κάμερες και μασάτε επιδεικτικά ή διακριτικά (δεν έχει σημασία) την τσίχλα σας, προσοχή. Μπορεί να δεχτείτε επίπληξη και μάλιστα τηλεφωνική, απευθείας από το Προεδρικό. Το έπαθε δημοσιογράφος και ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ. Γιατί σε αυτό τον τόπο εκτός από Πρόεδρο λύσης, θέλουμε και θεματοφύλακα της σιαγόνας μας.

•Πρέσβης δεινών

Ο φημολογούμενος ως νέος πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα μετονόμασε σε ντοκιμαντέρ του τους Τουρκοκύπριους σε «νέους εγκλωβισμένους», κάτι που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ύβρις. Ο συγκεκριμένος φαίνεται να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια που καταβάλλεται (και από κύκλους του εξωτερικού) να εμφανιστούν οι Τ/κ ως τα «θύματα» και οι «αδύναμοι κρίκοι» στο κυπριακό, με στόχο να ασκηθεί πίεση στην πλευρά μας να προβεί σε υποχωρήσεις.

•Με-ταξί μας, απαράδεκτοι

Ε όχι! Οι οδηγοί ταξί αντιδρούν με απεργίες στην δρομολόγηση μικρών λεωφορείων από το αεροδρόμιο κι εμείς τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη; Σε αυτό τον τόπο που δεν διαθέτει μέσα μαζικής μεταφοράς ούτε για δείγμα, που πρέπει να μειώσει τους ρύπους, που θέλει διακαώς τον τουρισμό, που θέλει να θεωρείται ευρωπαϊκός; Το δικαίωμα στην απεργία και την φαιδρολογία έπρεπε να έχει και το όριά του. Φωνές που εκφράζουν αυτή την γελοιότητα με ατάκες όπως «η Ευρώπη θα καταστρέψει εμάς τους επαγγελματίες» ή «έχουμε πληροφορίες ότι τα λεωφορεία θα επιχορηγούνται από τον λαό μας», θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνες για το δημόσιο συμφέρον και να αποσιωπούνται.

•Mercy!

Προς διαφημιστές, ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με υπεραγορές και ορισμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Κάποιες ραδιοφωνικές διαφημίσεις είναι εκνευριστικότατες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ζώνης. Προσπαθήστε παρακαλούμε α. να μην βάζετε εκφωνητές να ξεφωνίζουν (π.χ. SALEEEEEEEEEE) β. να μην επινοείτε νέες βρισιές (π.χ. διπλοσιγανοκουτάλα) γ. να μην επινοείτε σαχλά jingles με μουσική διάσημων τραγουδιών και στοίχους χωρίς καμία έμπνευση, τραγουδισμένους από κωμικές (άθελα τους) φωνές.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>