ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ «Ο Ευκάλυπτος»

 • Ξεκίνησαν λοιπόν και οι νέες διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, κεκλεισμένων των θυρών όπως πάντα και με μυστικότητα. Ελπίζουμε το παράγωγο αυτή τη φορά να μην είναι κάτι που θα καταλύει την εμπιστοσύνη του λαού.
 • Ο Χρίστος Κληρίδης καταχώρησε αγωγή κατά της Μονής Μαχαιρά για προσηλυτισμό ενήλικου προσώπου που αποφάσισε να γίνει μοναχός. Νομιμοποιούμαστε και εμείς να καταχωρήσουμε αγωγή στο Νίκο Αναστασιάδη επειδή προσηλύτισε τον ενήλικο Χρίστο Κληρίδη στον Συναγερμό;
 • Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, για την οποία έγινε τόσος ντόρος, δεν εξέπληξε. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πάγια νομολογία του Δικαστηρίου ως προς το σιδεροκέφαλο του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. Ελπίζουμε ο σιδεροκέφαλος να μεριμνήσει ώστε να τερματιστούν επιτέλους οι αυθαιρεσίες και η παράνομη χρήση των τουρκο-κυπριακών περιουσιών. Και κάτι ακόμα: θα δοθεί επιτέλους στη δημοσιότητα η λίστα αυτών που έλαβαν επί Υπουργίας Συλικιώτη, τόσο επί Τάσου, όσο και επί Χριστόφια, άδεια από το Υπουργικό Συμβούλιο όπως πωλήσουν τουρκοκυπριακές περιουσίες και σε ποιους τις πούλησαν; Αληθεύει ότι στις αγοραπωλησίες είναι αναμεμειγμένοι μεγαλόσχημοι πολιτικοί, ανεξαρτήτως ιδεολογικών προτιμήσεων;
 • Η «Άποψη» θέλει να ευχαριστήσει τους αναγνώστες της που την στήριξαν στους πρώτους έξι μήνες κυκλοφορίας. Ευελπιστούμε σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των συνδρομητών και των πωλήσεων. Ευχαριστούμε επίσης όσους παρακολουθούν ανελλιπώς την ιστοσελίδα του περιοδικού.
 • Ποιοι ευθύνονται για την ταλαιπωρία που υφίστανται όλοι (οδηγοί, καταστηματάρχες, καταναλωτές) από το χάος που παρατηρείται στην «επισκευή» των δρόμων στη Λευκωσία; Ιδιαίτερα η επισκευή της οδού Διαγόρου συνιστά πλέον σκάνδαλο. Η «Άποψη» θα εξετάσει το ζήτημα των διαγωνισμών με τους οποίους κατακυρώνονται οι προσφορές για τους δρόμους της πόλης και θα επανέλθει. Όσοι διαθέτουν πληροφορίες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη σύνταξη του περιοδικού.
 • Χρηματοδότης (και) της Ομόνοιας η Ocean Tankers. Δεν αξίζει επομένως κάποιος να διερωτάται για ποιο λόγο δεν αναζητούνται ευθύνες για το σκάνδαλο με τη μεταφορά νερού. Συγχαρητήρια πάντως στην Ομόνοια, όπως και στην Ανόρθωση και στο ΑΠΟΕΛ για την άξια εκπροσώπηση του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 • Το ολυμπιακό πανόραμα στο ΡΙΚ την επομένη των Ολυμπιακών Αγώνων είχε φιλμάκι με τον αδιαφιλονίκητο κατά το ΡΙΚ πρωταγωνιστή των Ολυμπιακών. Δεν ήταν ο Φελπς, ούτε και ο Μπολτ: ήταν ο Χριστόφιας. Τι έκανε, που πήγε, τι έφαγε, τι είπε, πως τον υποδέχθηκε η ολυμπιακή αποστολή. Και στο στούντιο ο συμπαθέστατος Βάσος Γεωργίου να σχολιάζει. Ήμαρτον! Τέτοια προπαγάνδα δεν βλέπαμε ούτε στο CNN για τον πόλεμο του Ιράκ.
 • Στην αστυνομία ορισμένοι νομίζουν πως μπορούν να «βαφτίζουν» τους υφισταμένους τους ως ψυχοπαθείς ή και επικίνδυνους με βάση πολιτικά κριτήρια. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, θα χρειαστεί να παρέμβουμε στο θέμα. Δίδουμε πίστωση χρόνου στον Αρχηγό, που έχει ενημερωθεί για το ζήτημα, να παρέμβει.
 • Ο Καπαρδής μετά που διέλυσε το τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, τώρα διαλύει και το νεοδημιουργηθέν τμήμα Νομικής. Ήδη έχει αντικατασταθεί από την Προεδρία του τμήματος μήπως και υπάρξει κάποια πρόοδος. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται και αλλαγή νοοτροπίας. Είναι κρίμα ένα Πανεπιστήμιο (που σε αρκετά τμήματα είναι εξαιρετικά επιτυχημένο, ιδιαίτερα στις θετικές επιστήμες), να έχει αποτύχει παταγωδώς σε τμήματα που η Κύπρος χρειάζεται άμεσα.
 • Από τον Κυπριανού στον Τάσο και από τον Τάσο στον Χριστόφια, ο Τσίγκης θα του γλύτωνε.
 • Για το θέμα των βιβλίων της ιστορίας, θα επανέλθουμε στο προσεχές τεύχος με φάκελο.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>