Εν συντομία: Πολιτική

ΠΑΡΟΥΣIΑΣΗ ΒΙΒΛIΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Μικρά στιγμιότυπα της καθημερινότητάς μας, γεγονότα και καταστάσεις δοσμένα με σατιρική διάθεση, καθώς και τα στραβά και ανάποδα της κοινωνίας μας κλείνει μέσα στις σελίδες του νέου του βιβλίου ο δημοσιογράφος Κορνήλιος Χατζηκώστας.

Με τίτλο «Ες γην Μπανανίαν Κύπρον», ο Κύπριος δημοσιογράφος καταθέτει την δική του μαρτυρία ως εκπρόσωπος του Τύπου, αλλά και ως συνειδητοποιημένος πολίτης για όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή την χώρα, αφιερώνοντας το σύγγραμμά του, «Σε όσους έχουν όνειρα, σε όσους δεν αποκάμαν, σε όσους δεν κατέβασαν τον πήχη κι άλλο πράμα…».

Το βιβλίο, που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Επιφανίου, παρουσιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου στην Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία από τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν. Σε φιλολογική και λογοτεχνική ανάλυσή του προέβη ο φιλόλογος συγγραφέας Σάββας Παύλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ανδρέας Καννάουρος και ο σκιτσογράφος Γιώργος Μιτίδης.

H άποψη και η κριτική των δημοσιογράφων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της δημοκρατίας στον τόπο, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής. «Εχω την άποψη ότι δεν τα λέει όλα. Λέει αρκετά και καλά κάνει», συνέχισε ο κ. Καρογιάν προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του βιβλίου αναφέρεται στους πολιτικούς και τα έργα τους, ασκώντας έντονη κριτική και διατυπώνοντας, πολλές φορές, ένα ιδιαίτερα σκληρό λόγο. «Μιλώντας από την πλευρά των πολιτικών θα ήθελα να πω στον φίλο Κορνήλιο ότι καλοδεχούμενη είναι η κριτική των δημοσιογράφων, όσο σκληρή και αν είναι», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι «η άποψη και η κριτική των δημοσιογράφων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της δημοκρατίας στον τόπο, αλλά και για την βελτίωση της πολιτικής και των πολιτικών».

ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟ..!

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η πρόσφατη τοποθέτηση του εκπροσώπου του κ. Ταλάτ, Χασάν Ερτζακιτζά, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο Χριστόφια να μην αποκαλεί τον Ταλάτ «σύντροφο», επειδή «δεν είναι πλέον αυτός που ήξερε κατά την δεκαετία του ’80»! Σημείωσε δε ότι ναι μεν ο κ. Ταλάτ εξακολουθεί να πιστεύει στην ειρήνη, την λύση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική ανάπτυξη και την δημόσια ευημερία, «αλλά έχει αναλάβει διαφορετικές ευθύνες τώρα»! Οι αποκαλυπτικές αυτές τοποθετήσεις αφήνουν για άλλη μια φορά εκτεθειμένη την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Χριστόφια προσωπικά, ο οποίος εξ αρχής πόνταρε στην καλή προσωπική του σχέση με τον κατοχικό ηγέτη. Αποδεικνύουν δε περίτρανα ότι στα κατεχόμενα δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση, ούτε και δυνατότητα, για απογαλάκτωση από την κατοχική Τουρκία και για επιδίωξη λύσης του κυπριακού ανεξαρτήτως των εθνικών της συμφερόντων.

Η ΚΕΝΥΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Κενυάτες βουλευτές έθεσαν θέμα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Κισούμου της επαρχίας Νιάνζα, από την οποία κατάγεται ο πατέρας του Δημοκρατικού υποψηφίου Μπαράκ Ομπάμα. Θέλουν να προλάβουν το ενδεχόμενο ο κ. Ομπάμα να θέλει, στην περίπτωση που εκλεγεί, ως Πρόεδρος των ΗΠΑ πλέον, να επισκευτεί τον τόπο καταγωγής του. Μάλιστα στην περιοχή αυτή ο Μπαράκ Ομπάμα λατρεύεται ως τοπικός ήρωας, ενώ μία τοπική μπύρα έχει πάρει το όνομά του.

ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚOΡΩΣΙΑΣ

Η ΕΕ αποφάσισε να άρει την απαγόρευση στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεκσάντερ Λουκασένκο, σε μια προσπάθειά της να ενθαρρύνει τον εκδημοκρατισμό της χώρας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η άρση θα ισχύσει για έξι μήνες και θα αφορά εκτός από τον Πρόεδρο Λουκασένκο και άλλους Λευκορώσους επίσημους. Η Λευκορωσία, χαρακτηρισμένη από τις ΗΠΑ ως «η τελευταία δικτατορία της Ευρώπης», δέχεται πιέσεις από την Δύση για να μετεξελιχθεί σε δημοκρατία. Η πρόσφατη απελευθέρωση αριθμού πολιτικών κρατουμένων ώθησε την ΕΕ να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση καλής θέλησης, σε μια προσπάθεια να δώσει κίνητρο στην Λευκορωσία για περαιτέρω βήματα προς την δημοκρατία. Αντιρρήσεις για την επιλογή αυτή της ΕΕ εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ, ο οποίος επισήμανε ότι στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα όλες οι έδρες καταλήφθηκαν από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, φαινόμενο όχι ασυνήθιστο για την Λευκορωσία.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>