Το κόψιμο του λόξυγγα για όσα μας τρομάζουν…

• Οπου υπάρχει καπνός

Ενα μεγάλο γιουχάισμα για τους βουλευτές και δη για τον Πρόεδρο της Βουλής που υπερασπίζονται δημόσια την αδυναμία τους. Το κάπνισμα. Μπράβο κύριε Πρόεδρε, δώσατε το καλό παράδειγμα. Διερωτώμαι αν στην επόμενη Παιδοβουλή θα έχουμε κάποια τοποθέτηση του στιλ: «Η βουλή μας έμαθε να σεβόμαστε τους νόμους και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των καπνιστών. Εμείς οι μαθητές διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαγόρευση του καπνίσματος την ώρα του διαλείμματος στα σχολεία και απαιτούμε δικαιοσύνη».

• Ο κλέψας του κλέψαντος

Σα δε ντρεπόμαστε λίγο. Εφημερίδα γνωστού συγκροτήματος πήρε έρευνα 17χρονου μαθητή για το ξενοδοχείο Βερεγγάρια στον Πρόδρομο και την δημοσίευσε σχεδόν αυτούσια, χωρίς καμιά αναφορά στο όνομα του συγγραφέα. Είπαμε, οι κυπριακές εφημερίδες κλέβουν κατά κόρον από διάφορες πηγές χωρίς συχνά να αναφέρονται σε αυτές (ξένα έντυπα, πρακτορεία τύπου, δελτία ειδήσεων). Όμως τόσο πολύ στέρεψε η δημιουργικότητα, η φαντασία και η ερευνητική διάθεση των συναδέλφων, ώστε να «κλέβουν καραμέλες» από ένα παιδί;

• Τα κόκκινα φανάρια

Οι δρόμοι της Λευκωσίας όσο πλησιάζουν οι γιορτές κολάζουν και άγιο. Αμα δεν βρίσεις, κορνάρεις, παραβιάσεις τον ΚΟΚ δεν πρόκειται να φτάσεις σπίτι σου. Αντί να στολίζουμε με πολύχρωμα φωτάκια τους δρόμους θα ήταν καλύτερα να βάζαμε μόνο κόκκινα φωτά, αφού η κατάσταση στους δρόμους μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως «σπίτι με κόκκινο φως». Κοινώς…

• Η απόλυτη ακινησία

Αυτό πια δεν είναι κίνηση, είναι η απόλυτη ακινησία. Είναι ταινία του Αγγελόπουλου σε Χριστουγεννιάτικο φόντο. Και δεν μιλάμε πια για ώρες αιχμής αλλά για όλες τις ώρες. Φαίνεται Υπουργεία και Δήμοι αποφάσισαν να εναρμονιστούν με το πνεύμα της προόδου στο κυπριακό. Την πλήρη στασιμότητα.

• Οι επόμενοι Ολυμπιακοί

Και η πόλη που θα έχει την τιμή και ευθύνη να οργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2020 είναι…το Ακάκι! Αλλιώς δεν δικαιολογείται η τεράστια έκταση η οποία παραχωρήθηκε στο αθλητικό σωματείο ΕΔΟΝ Ακακίου από την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένους κατοίκους της περιοχής, η έκταση που παραχωρήθηκε στην ΕΔΟΝ είναι τόσο μεγάλη, που δεν δικαιολογεί την δημιουργία μόνο ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, αλλά ολόκληρου αθλητικού κέντρου για πολλαπλές δραστηριότητες.

• Ακόμα μια κομματική φυλακή

Εκεί που κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή. Στην περίπτωση του Ακακίου εκεί που ένα σχολείο έχει φτάσει στα όριά του και ζητά νέα στέγη, ανοίγει ακόμα ένα κομματικό σωματείο. Για χρόνια τώρα ο σύνδεσμος γονέων του δημοτικού σχολείου Ακακίου ζητά ένα κομμάτι γης για να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα στους μαθητές του, αφού το παλιό σχολείο δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Αποτέλεσμα: ΕΔΟΝ Ακακίου 1 Δημοτικό Σχολείο 0.

• Οι «δημοκρατικοί Λογοτέχνες»

Η ηγεσία της Ενωσης Λογοτεχνών Κύπρου θεωρεί σοφό να βγάζει ανακοινώσεις εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στις κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας για «καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης» και να ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί λογοτέχνες από όλους τους χώρους. Όντως, λογοτέχνες από όλους τους χώρους είναι μέλη της Ενωσης Λογοτεχνών, ωστόσο η ηγεσία έχει κάτι χρόνια να προκηρύξει εκλογές για αλλαγή σκυτάλης.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>