Γράφει:

Θα κάνουμε και τις εγγυήσεις γαργάρα κυρίε Πρόεδρε;

του Λουκά Φουρλά

 

Και εξηγούμαι.

Το να βγαίνει ένας πρόεδρος κόμματος και δή της αντιπολίτευσης και να λέει αυτό που πιστεύει, όσο και αν διαφωνείς μαζί του, είναι και δικαίωμα του και θεμιτό. Στο κάτω κάτω, ας του πιστώσουμε το γεγονός ότι με θέσεις που προκαλούν και έχουν κόστος, ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε το κόμμα του τόσο ισχυρό που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, κερδίζει πόντους.

Αυτό που με κάνει όχι μόνο να ανησυχώ αλλά και να τρομάζω, είναι η υποκρισία με την οποία απο κυβερνητικής πλευράς και απο πλευράς ΑΚΕΛ, αντιμετωπίστηκαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. Λίγο πολύ θέλησαν να μας πείσουν ότι οι θέσεις Αναστασιάδη περι εγγυήσεων είναι αποκλειστικό δημιούργημα του ιδίου και ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν… είχαν πάρει πρέφα περι του θέματος. Και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, είναι καιρός να πούμε κάποιες αλήθειες.

Με τη θέση Αναστασιάδη διαφωνώ πλήρως και πιστεύω ότι λανθασμένα την έβγαλε προς τα έξω. Εκτός και αν ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ ανέλαβε τον ρόλο να βολιδοσκοπεί την κοινή γνώμη σε προχωρημένες θέσεις και να μετρά αντιδράσεις για λογαριασμό του Προέδρου Χριστόφια. Οσον αφορά το Προεδρικό, η θέση περι εγγυήσεων είναι ξεκάθαρη και ας με διαψεύσουν. Δυστυχώς, Είμαστε ετοιμοι να δεχθούμε την διατήρηση των εγγυήσεων, φτάνει να «κερδίσουμε» την κατάργηση του δικαίωματος της μονομερούς επέμβασεως. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας και μήν ακούτε τους «πανηγυρικούς» ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε εγγυήσεις.

Πώς θα περάσει στην κοινή γνώμη; Το πρώτο βήμα έγινε: Η Βολιδοκόπηση. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι στιγμής κάναμε γαργάρα την παραμονή πενήντα χιλιάδων εποίκων, και παντιέρα μας την εκ περιτροπής προεδρία. Στις εγγυήσεις θα σκοντάψουμε; Και επειδή τα μακριά κοντά ηρθαν που λέει και ο λαός, θα δούμε και στο τραπέζι των συνομιλιών, αν επιβεβαιωθεί η διαψευστεί αυτή η αίσθησή μας. Η οποία, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αίσθηση αλλά βεβαιότητα με βάση τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση και την ψευδαίσθηση απο δικής μας πλευράς, ότι με τα χαμόγελα και τις υποχωρήσεις θα συγκινηθούν οι πίσω απο τον Ταλάτ και θα μας κάνουν χάρες.

Οσο για τον Ταλάτ, δεν φαντάζομαι πλέον να γίνεται, κύριε Πρόεδρε, πιστευτός ούτε και απο εσάς, όταν λέει ότι « θέλω αλλά δεν μπορώ διότι έχω την Αγκυρα και την εσωτερική αντιπολίτευση να πιέζουν, για αυτό δείξετε κατανόηση στις θέσεις που εκφράζω δημόσια». Γνωστό το παραμύθι, δοκιμασμένη η συνταγή και ας μην την χάψουμε.

Ο Λουκάς Φουρλάς είναι αρχισυντάκτης στο MEGA

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>