ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ «Ο Ευκάλυπτος»

-Ο διορισμός της Καλυψούς Νικολαΐδου στην ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα ετοιμάσει πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης, επιβεβαιώνει αυτό που ορισμένοι χρόνια υποστηρίζουν: Το μέλλον της Ευρώπης δεν προμηνύεται ευοίωνο. Για όσους δεν την ξέρουν, η Καλυψώ είναι εκείνη που οργάνωσε το διαβόητο συνέδριο για υποστήριξη του “ναι” στο σχέδιο Ανάν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (με τον ευφάνταστο τίτλο “πώς να υποστηρίξετε το ναι”). Η Καλυψώ, αφού κατέβηκε υποψήφια ευρωβουλευτής στην Ελλάδα με τον Γιώργο και ακολούθως προσπάθησε να επαναφέρει το σχέδιο Ανάν στο συνέδριο της Ζυρίχης, τώρα θα χαράξει και το μέλλον της Ευρώπης. Οι παρευρισκόμενοι δεν θα την ξεχάσουν ποτέ να μας παρακινεί να δεχθούμε ό,τι λύση κι αν προτείνει η Τουρκία. Βρε ούστ από δω!

-Ο Μάνθος Μαυρομμάτης μας είναι συμπαθής. Αλλά το σχόλιό του για την εκλογή Ομπάμα, σύμφωνα με το οποίο πρέπει τώρα να δεχθούμε εκλογή Τουρκοκυπρίου Προέδρου σε εκ περιτροπής προεδρία, ήταν επιεικώς βλακώδες. Ο Ομπάμα φίλε Μάνθο, εξελέγη ως Αμερικανός πολίτης και όχι καθεστωτικά ως μέλος μειονότητας, ούτε και με αντιδημοκρατικές χωριστές πλειοψηφίες. Μπορείς να κατανοήσεις αυτή την διαφορά; Πίστεψέ μας, είναι σημαντική.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καλά θα κάνει να σοβαρευτεί και λίγο. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να πετάξουν έξω το Κανναουρούιν.

-Πώς πήρε τα χωραφάκια η ΕΔΟΝ σύντροφε; Κι αυτό μέσα στα πλαίσια της δίκαιας κοινωνίας;

-Φαντάζεστε να είχαμε ακούσει τους συντρόφους και να μην είχαμε μπει στο Ευρώ;

-Ελληνόφωνους θέλει τους Κυπρίους η Κυβέρνηση και όχι Έλληνες. Μάλιστα. Μέσα στα πλαίσια και αυτό φανταζόμαστε της νέας αντικειμενικής ιστορίας που θα συγγράψει ο κ. Καζαμίας και η υπόλοιπη τρελοπαρέα των αυτοαποκαλούμενων και σοφών εξ Αμερικής.

-Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, η αναμόρφωση του Εθνικού Συμβουλίου θα επιτευχθεί μόνο αν αποχωρήσουν όλοι όσοι διαφωνούν με τον Χριστόφια και παραμείνουν μόνο όσοι υποστήριξαν σχέδιο Ανάν. Κατ” εξαίρεση επιτρέπεται η παρουσία όσων διαφώνησαν πρώτη φορά με το σχέδιο την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, εφόσον υποβάλουν δήλωση μετάνοιας στον Νίκο Χρυσάνθου.

-Ποιος Υπουργός διαπρέπει για το φλερτάρισμα των συντακτριών της τηλεόρασης, αντί για το έργο που παράγει στο Υπουργείο του; Βοήθεια: δεν είναι εκείνος που έχασε το αεροπλάνο χωρίς να το καταλάβει.

-Η εκλογή του Ομπάμα, αν στέλλει ένα μήνυμα, είναι προς όσους μιλούν συνέχεια για τέλος της ιστορίας και τελευταίες ευκαιρίες. Φαντάζεστε πού θα ήταν σήμερα οι Αφροαμερικανοί, αν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Τζον Σμιθ κάθονταν φρόνιμα φρόνιμα και υπάκουαν τις βουλήσεις των ιμπεριαλιστών;

-Εκείνη η Επιτροπή Ανταγωνισμού φίλε Κωστάκη, θα κάνει και τίποτα χρήσιμο τελικά; Από την ημέρα που αναλάβατε μόνο λόγια ακούμε. Εδώ οι τράπεζες ανακοίνωσαν αύξηση επιτοκίων και ούτε μια αυτεπάγγελτη έρευνα δεν ανακοίνωσε η Επιτροπή. Έχετε συναίσθηση των ευθυνών σας ή σας ενδιαφέρουν μόνο υποθέσεις για τις οποίες θα σας προβάλουν τα κανάλια, όπως τον προκάτοχό σας τον παρακολουθητή;

-Ο Άντρος Κυπριανού εμφανίζεται σε διάφορους χώρους ως ο νέος Γενικός Γραμματέας του Κόμματος. Με Άντρο και Καρογιάν, ο Δημήτρης θα νοιώθει σίγουρα ασφαλής.

-Ο Άκης ο Παπασάββας μας έχει εκπλήξει θετικά. Ήσυχος, χωρίς φωνασκίες, χωρίς να καβγαδίζει με τον Γενικό Εισαγγελέα. Ελπίζουμε μόνο αυτό να μην σημαίνει πως θα μεταβάλει και απόψεις στο κυπριακό.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>