Το κόψιμο του λόξυγγα για όσα μας τρομάζουν…

Χριστούγεννα στην Λευκωσία 1

Καταναλωτές κατήγγειλαν την ακαταλληλότητα παιχνιδιών της «Παραμυθούπολης» που έστησε η δήμαρχος Ελένη Μαύρου στο κέντρο της Λευκωσίας, για να παραμυθιάσει τον κόσμο ότι τάχατες δίνει Χριστουγεννιάτικο χρώμα στην πρωτεύουσα. Μάλιστα ο δήμος παίρνει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό από τους ιδιώτες οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον χώρο, το οποίο ανέρχεται στα 100.000 ευρώ. Τον τερπνόν μετά του ωφελίμου; Φτάνει να είναι πράγματι ωφέλιμο και να μην προσγειωθούμε και πάλι απότομα από κανέναν «αναπάντεχο» τραυματισμό παιδιού.

Χριστούγεννα στην Λευκωσία 2

Για να λέμε όμως και της Μαύρου το δίκιο, ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος την πόλης σημείωσε κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με πέρυσι, κυρίως στην οδό Λήδρας και την περιοχή του Δημαρχείου. Ελπίζουμε του χρόνου να είναι παρουσιάσιμη και η πλατεία Ελευ-θερίας για να βάλει κι αυτή τα γιορτινά της.

Τζόγο… στα νιάτα

Κι ενώ ο παράνομος τζόγος οργιάζει στην Κύπρο, η κυπριακή αστυνομία έδωσε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, και δη στο Ρόιτερ, αφορμή για να κάνουν χιούμορ με μια «απίστευτη κι όμως αληθινή» είδηση, όταν έθεσε υπό κράτηση 42 γιαγιάδες που έπαιζαν πόκερ στην Λεμεσό. Οι περισσότερες από αυτές ήταν μεταξύ 75 και 85, ενώ η μεγαλύτερη ήταν 95. Η αστυνομία «μπούκαρε» ηρωικά στο σπίτι των ηλικιωμένων γυναικών ύστερα από καταγγελίες γειτόνων ότι το πήγαινε έλα των υπερήλικων χαρτόμουτρων προκαλούσε οχληρία.

Πασχαλίδης Αντουανέττος

Ο Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης πρότεινε ενόψει εορτών στους καταναλωτές να μην τρώνε αγγουράκια, αφού είναι τα μόνα λαχανικά των οποίων οι τιμές αυξήθηκαν αντί να μειωθούν. Εμάς μας θύμισε την Μαρία Αντουανέττα που όταν της είπαν ότι ο λαός δεν έχει ψωμί να φάει, αυτή πρότεινε να τρώει παντεσπάνι. Αλήθεια ελλείψει αγγουριών, τι έχει να μας προτείνει ο Υπουργός;

Τραγουδώ για την πατρίδα μου

Το συμβολικό άσμα «Άρκησεν λύση να βρεθεί Θεέ μου» κέρδισε τον διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού του ΡΙΚ. Αποκλειστικές πληροφορίες της «ΣΑ» αναφέρουν ότι για του χρόνου υποψήφια θα είναι τα τραγούδια «Ήβραμέν τα με τ” αδέρφκια μας», «Ας εν καλά ο Πρόεδρος που έφερεν την λύση» και «Ούλλα χαλάλιν τους».

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>