Γράφει:

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ «Ο Ευκάλυπτος»

 

Ήταν καιρός να τιμηθούν ορισμένοι άνθρωποι, στους οποίους η αποδιδόμενη τιμή, τιμά τους τιμώντες περισσότερο από όσο τους τιμωμένους. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα και το Σωματείο Ελιά Λυθροδόντα τίμησαν σε μια εξαιρετική τελετή τον διαπρεπή Καθηγητή του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, άξιο τέ-κνο του Λυθροδόντα Σίμο Συμεωνίδη, το ΚΥΚΕΜ τίμησε τον γλωσσολόγο Μενέλαο Χριστοδούλου, πατέρα της κυπριακής τυποποίησης, η Κυπριακή Εταιρία Λογοτεχνών τίμησε τον λογοτέχνη και μελετητή της λογοτεχνίας Ανδρέα Παστελλά, ενώ το Τμήμα Επιστημών και Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου τίμησε τον εκπαιδευτικό, αγωνιστή και Πρόεδρο του Ομίλου Πνευματικής Ανανέωσης Μιχαλάκη Μαραθεύτη. Τέσσερις τιμώμενοι, ζωντανή ιστορία του κυπριακού πολιτισμού και επιστήμης.

Το ερώτημα του Ευχάριστου Σαββατόβραδου στην εκπομπή «Ο Τσελεπής μιλάει μόνος του» ήταν αποκαλυπτικό των προθέσεών. Προτιμάτε την εκ περιτροπής προεδρία του Χριστόφια ή το προεδρικό συμβούλιο του Ανάν; Οι άλλες λύσεις, μας λέχθηκε, δεν είναι εφικτές. Είδαν και απόειδαν με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις που δεν έβγαζαν όσα ήθελαν, πλέον το συζητάμε μόνο «εφικτά».

Ο συνάδελφος Γιάννης Νικολάου δημοσίευσε βιβλίο με τίτλο «Το Φάντασμα της Κοπεγχάγης», αναφερόμενος στην δραματική σύνοδο κορυφής του 2002, τότε που κάποιοι μας αποκαλούσαν στο αεροδρόμιο ως τρελούς. Το εισηγούμαστε ανεπιφύλακτα.

Και μια ο λόγος για τον Γ. Νικολάου του ΡΙΚ, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι του έγιναν αυστηρές συστάσεις διότι «έθιξε» τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας, ενώ δέχθηκε ακόμη και απειλές ότι αν δεν αλλάξει ρότα θα χάσει την ιδιότητα του παρουσιαστή. Επίσης, η ίδια πηγή αναφέρει ότι στο κρατικό κανάλι «κόπηκε» εκπομπή που θα ασχολείτο με την υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου. Τα σχόλια δικά σας.

Προσωπική επίθεση κατά του Κώστα Μαυρίδη από τον επίσημο διαπραγματευτή Τουμάζο Τσελεπή στην εκπομπή της Χαραλαμπίδου, εξ αφορμής άρθρου του Μαυρίδη, στο οποίο παρέπεμπε στις αποκαλύψεις προηγούμενου τεύχους της «Άποψης». Μάθαμε πλέον ποιοι είναι οι ανώνυμοι συνεργάτες, μας είπε με θυμό ο Τσελεπής (θα σε στενοχωρήσουμε, αλλά δεν έμαθες τίποτα) και στην συνέχεια άρχισε να μιλά μειωτικά για τον Μαυρίδη. Διερωτόμαστε: Για την επίθεση Τσελεπή κατά Μαυρίδη, εν τη απουσία του τελευταίου από την τηλεοπτική εκπομπή, γιατί δεν εξέδωσε κομματική ανακοίνωση το Ακέλ; Ο Χάρης Γεωργιάδης; Ο Στυλιανίδης; Οι εφημερίδες Πολίτης, Αλήθεια, Χαραυγή; Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα;

Η οικονομική κρίση κτύπησε και το Ντουμπάι. Ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει.

Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία υπήρξε αναμφίβολα και ο Δημήτρης Αβρααμόπουλος. Ομολογουμένως μας εξέπληξε, διότι τον θεωρούσαμε μάλλον άχρωμο. Όμως στον προεκλογικό έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, άμα πιστέψει σε κάτι. Τώρα ως Νο2 του κόμματος, πλέον το μέλλον του ανήκει.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός έγραψε άρθρο, απευθυνόμενος στον φίλο του Δημήτρη, στην εφημερίδα Χαραυγή και στην ταλατικών συμφερόντων εφημερίδα «Τοπλούμ Ποστασί». Έχει καλυφθεί πολύ έδαφος στις συνομιλίες μας είπε ο Γκόρντον Μπράουν. Ο Πρόεδρος, που είχε διαψεύσει παρόμοια δημοσιεύματα της Χουριέτ, γιατί δεν διέψευσε και τον Μπράουν;

Τόσες χιλιάδες αιτήσεις Γενικών Γραμματέων στην Ελλάδα. Και γιατί; Για να διορίσει ο Giorgos τους δικούς του. Μας δουλεύεις Πρόεδρε; Και οι άλλοι έτσι κάνουν, αλλά τουλάχιστον το παραδέχονται εξ αρχής.

Αναγνώστες της στήλης μας υπέδειξαν ότι ο Ούρι Γκέλερ προέβλεψε καθαρή νίκη Σαμαρά, όταν ακόμα η Ντόρα ήταν φαβορί. Δεν μπορούμε παρά να το αναγνωρίσουμε.

Τόσα χρόνια ο Μητσοτάκης πριόνιζε την καρέκλα του Καραμανλή. Και όλα αυτά γιατί; Για να εκλεγεί Πρόεδρος ο άνθρωπος που τον έριξε από την πρωθυπουργία. Τελικά δέκα χρόνια δεν ήταν αρκετά για να ξεχαστεί το μακεδονικό.

Η επανεμφάνιση Κατσουρίδη στις τηλεοπτικές οθόνες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μέχρι και ο Συλλούρης απέμεινε να τον κοιτάζει και να διερωτάται κατά πόσο αυτός και ο Τσελεπής ανήκουν στο ίδιο κόμμα.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>