Παρουσίαση: Η θεατρική ομάδα Rooftop Theatre Group

Η πολυπολιτισμική ομάδα πειραματικού θεάτρου Rooftop Theatre Group ιδρύθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου το 2004. Αποτελείται κυρίως από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που διαμένουν στο νησί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες του θεάτρου, με στόχο την ανακάλυψη / αποκάλυψη του εαυτού μέσα από την ζωντανή τέχνη του θεάτρου. Ακολουθούνται οι διδαχές του δασκάλου της ακτιβιστικής θεατρικής δημιουργίας, Αγκούστο Μποάλ, προσαρμόζοντάς την μέθοδο του Theatre of the Oppressed με την σημερινή κυπριακή πραγ-ματικότητα, καθώς και με την μοναδική σύνθεση και τις ανάγκες της ομάδας.

Κατά την διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της ύπαρξης της ομάδας έχουν ανεβάσει 6 παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στην Κύπρο, καθώς και σε Διεθνή Φεστιβάλ, διοργανώθηκαν αναγνώσεις έργων και αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης για ακαδημαϊκές διατριβές και άρθρα.

Τα έργα / παραγωγές δημιουργούνται μέσα από μια εργαστηριακή διαδικασία και το αποτέλεσμα έχει άμεση σχέση με την σύνθεση της ομάδας. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται γύρω από ένα κοινό θέμα, κινηματογραφούνται και οι παραστάσεις συνδημιουργούνται με την συνδρομή ήχου, κίνησης, φωτός, σώματος και εικόνας. Στις παραστάσεις υπάρχει έντονη η παρουσία της διαδικασίας της σύνθεσης της παράστασης μέσα από multimedia.

Νέα σειρά εργαστηρίων θα αρχίσει τον Μάρτιο 2010. Για νέα, παρακολουθείτε την ιστοσελίδα www.rooftoptheatregroup.org

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>