EΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ: Πολιτισμός

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

«Γκερνίκα. Η Ιστορία ενός Πίνακα» (Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου)

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Περιοδικών εκθέσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου τα εγκαίνια της έκθεσης «Γκερνίκα. Η Ιστορία ενός Πίνακα». Τα εγκαίνια τέλεσε ο Ισπανός Πρέσβης στην Κύπρο κύριος Juan Jose Urtansun Erro. Η έκθεση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και το Ίδρυμα ΑRTos σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία στην Κύπρο, και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαρτίου 2010. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια αναπαραγωγή του πίνακα (3.40 μέτρα x 1.60 μέτρα) και μια επιλογή λεπτομερειών που συνοδεύονται από κείμενα (στην αγγλική γλώσσα), ενώ ο κατάλογος που συνοδεύει την έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχέδια και κείμενα στα Ελληνικά και τα Ισπανικά. Καθ” όλη την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιείται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γίνε και συ δημιουργός της Γκερνίκα». Το πρόγραμμα συνοδεύεται από εκπαιδευτικό τετράδιο με φωτογραφίες και ασκήσεις που θα δίνεται στα παιδιά κατά την επίσκεψή τους στην έκθεση.

Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει στην Μουσική Σκηνή Ασμάτιον μια παράσταση με τίτλο «Ταξιδεύοντας στον χρόνο» μαζί με τον συνοδοιπόρο του από την «Μουσική Πράξη του Μπρέχτ» και βέβαια στον «Σταυρό του Νότου» Γιάννη Κούτρα και την νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια Ρίτα Αντωνοπούλου.

Στο ταξίδι αυτό θα περιπλανηθούμε σε τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ποιητών (Ν. Καββαδίας, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ.Ρίτσος, Α.Αλκαίος, Μ.Ελευθερίου, Μ.Αναγνωστάκης, κ.ά.), τα οποία έχουν αγαπηθεί από το κοινό όχι μόνο για το πολιτικό-κοινωνικό τους περιεχόμενο, αλλά και για τις εικόνες, τις μυρωδιές και τα ταξίδια που περιγράφουν, πλαισιωμένα με την μοναδική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα είναι εκεί και, παίζοντας πιάνο, θα ολοκληρώνει και θα δυναμώνει την φωνή του σχήματος.

Συντελεστές: Θύμιος Παπαδόπουλος πνευστά, Δημήτρης Σινογιάννης κιθάρες, Άκης Γαβαλάς τύμπανα, Χρήστος Βογιατζής ηλεκτρικό μπάσο. Στην ηχοληψία ο Γιώργος Κορρές

Από Τετάρτη, 24 Μαρτίου, 2010, μέχρι Πέμπτη, 25 Μαρτίου, 2010 στις 22:30

Τηλέφωνο: 22878878

 

PAUL VAN DYK

Ο Paul Van Dyk είναι αναμφισβήτητα ο πιο άξιος εκπρόσωπος της σύγχρονης ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής και δεν είναι σύμπτωση το ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του Dj Mag τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι βραβευμένος με Grammy και με αμέτρητα gigs σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, Νούμερο 1 στα charts, με πολλές παραγωγές και ξεχωριστές συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Depeche Mode, ο Justin Timberlake, η Britney Spears κ.ά. Έρχεται στην Κύπρο για μια μόνο εμφάνιση στο Pavilion την Δευτέρα, 5 Απριλίου, 2010 στις 21:30. Τηλέφωνο: 22322222. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Moonlight Endless Productions και ο Mix FM.

Εισιτήρια προπωλούνται προς 25 (early bird), 35 και 40 ευρώ στα ακόλουθα σημεία:

Λευκωσία: Musical Paradise, Cafe Caprice, Mix FM

Λεμεσός: Musical Paradise, Brent Cross, Acapella Music Store (My Mall),Crumbs Cafe

Λάρνακα: Acapella Music Store, Amalfi Cafe

Αγία Νάπα: Acapella Music Store

Πάφος: Calypso Music Store

ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

10 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου 2010

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει: «Άλλοι γράφουν με λέξεις και κάνουν λογοτεχνία, άλλοι γράφουν στίχους και κάνουν ποίηση, άλλοι με νότες και κάνουν μουσική, εγώ ζωγραφίζω και γράφω με την ζωγραφική μου την ιστορία του τόπου μου, τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τις ομορφιές του». Με το έργο του ο Γιάννης Πελεκάνος προσπαθεί να μας μεταφέρει στο παρελθόν.

Στόχος του είναι πάντοτε να αποθανατήσει αυτό που σιγά-σιγά χάνεται και σβήνει για πάντα. Η τέχνη του χαρακτηρίζεται από γνήσιους χρωματικούς τόνους και από το ένστικτο και την αίσθηση της κίνησης. Είναι αυθόρμητος και ειλικρινής όπως κάθε «ναϊφ».

Γκαλερί «Κυπριακή Γωνιά».

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Ανακοινώνεται η έβδομη δημοπρασία του «Οίκου Ψαθάρη Λτδ.», με έργα Κυπρίων και Ελλαδιτών καλλιτεχνών, που θα γίνει στο ξενοδοχείο Χίλτον, στην Λευκωσία, στις 19 Μαίου 2010.

Για πληροφορίες: Τηλ. 00357 24621109 ή 00357 99564131

Σταδίου 45, 6020 Λάρνακα – Κύπρος

info@psatharis-auctions.com.cy

www.psatharis-auctions.com.cy

 

TOULOUSE-LAUTREC

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση «Ο Toulouse-Lautrec και η belle epoque στο Παρίσι και την Αθήνα». Στην έκθεση θα εκτίθενται 150 πρωτότυπα έργα επί χάρτου. Θα βρίσκεται στο κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στον χαρουπόμυλο Λεμεσού από τις 19 Φεβρουαρίου έως και τις 16 Μαΐου. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του εξοχότατου Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Marc Rives.

«CAFE CHANTANT»

Μετά τις περσινές επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Κύπρο, το 9μελές σχήμα της Μουσικής Σκηνής «Cafe Chantant» από την Ρόδο, θα βρίσκεται και φέτος στην Λευκωσία, για 2 μοναδικές εμφανίσεις στην «Γειτονιά των Ασμάτων» στην Αγλαντζιά, στις 12 και 13 Μαρτίου 2010. Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν ένα βράδυ μαζί τους, έχουν να λένε για ένα μοναδικό πρόγραμμα με τραγούδια που κατά καιρούς μας έχουν συντροφέψει σε γιορτές και γλέντια. Ακούσματα ρεμπέτικα, λαϊκά, παραδοσιακά και έντεχνα είναι το μυστικό του γλεντιού που χαρίζουν στους θαμώνες τους. Χαρακτηριστικό του ρεπερτορίου τους είναι τα αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς όπως Μάνος Λοίζος, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Καλδάρας, Ζαμπέτας, Τσιτσάνης, Μαρκόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου κ.α. Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε περισσότερα από τις περσινές τους εμφανίσεις, στην ιστοσελίδα www.geitonia.net.

Τιμή εισόδου – €20. Ώρα έναρξης 22:45. Εισιτήρια προπωλούνται.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 99 167444

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>