Το κόψιμο του λόξυγγα, για όσα μας τρομάζουν…

Προς πάσα κατεύθυνση

Μας τρομάζει ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι Υπουργοί και Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης προσπαθούν «off the record» να κατευθύνουν την ενημέρωση σε θέματα κυρίως πολιτικής και οικονομίας. Τώρα θα μου πείτε είναι κάτι νέο αυτό; Όχι, αλλά το φαινόμενο εντείνεται, κυρίως στους τομείς που οι κρατούντες «τα βρίσκουν σκούρα» και κάποιος επιτέλους πρέπει να το καταγγείλει.

Τα μαργαριτάρια του Υπουργείου Παιδείας

Δεν καταλάβαμε τι ήθελε να αποδείξει ο Υπουργός Παιδείας όταν σε διάσκεψη Τύπου για το ζήτημα που προέκυψε με τα θέματα των εξετάσεων για την Αστυνομία (που αντλήθηκαν από βιβλίο φροντιστηρίου), έδωσε στην δημοσιότητα «μαργαριτάρια» των εξετάσεων. Μήπως ήθελε να αποπροσανατολίσει τους δημοσιογράφους οι οποίοι αντί να επικεντρωθούν στο επίμαχο ζήτημα θα έκαναν αστεία ρεπορταζάκια για τα ευτράπελα των εξετάσεων; Ευτυχώς δεν του έκαναν την χάρη. Μάλιστα ένα από τα μαργαριτάρια που αναφέρθηκαν είναι ότι η Κύπρος είναι βασιλευόμενη δημοκρατία. Ε μα πόσο άδικο έχει ο εξεταζόμενος, όταν βλέπει κάποιους να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως.

Ζήτω η δημοκρατία του Δήμου

Πέρσι σαν καλοί δημότες του Δήμου Λευκωσίας συμπληρώσαμε το ερωτηματολόγιο-δημοψήφισμα της δημάρχου Λευκωσίας στο οποίο με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες θα αποφασίζαμε για το μέλλον του παλιού ΓΣΠ. Φέτος ενημερωθήκαμε ότι η επιθυμία-απόφασή μας για κατασκευή πάρκου, που ήταν και δέσμευση της δημάρχου να την εφαρμόσει, δεν είναι υλοποιήσιμη, αφού άλλη είναι η κυβερνητική απόφαση. Συγκεκριμένα προωθείται η ανέγερση 25όροφου εμπορικού κέντρου το οποίο θα κατασκευαστεί από ιδι-ώτη και το κράτος δεν θα πληρώσει δεκάρα. Ε, ρε ευαισθησίες…

Κάνε πεζοδρόμιο

Πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι δημότες της Λευκωσίας θα αναγκαστούν να «βγουν στο πεζοδρόμιο» για να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που τους επέβαλε ο Δήμος για την κατασκευή δημόσιων πεζοδρομίων. Ποσά όχι αστεία, που σε κάποιες περιπτώσεις ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Φτάνει πια, χορτάσαμε

Επικίνδυνες μαγειρικές, κάτι ψήνεται, εφιάλτης στην κουζίνα, μαγειρέματα. Τι είναι; Κάποιες από τις παραγωγές με θέμα την μαγειρική με τις οποίες μας φλομώνουν σύσσωμα τα ΜΜΕ από το βράδυ ως το πρωί. Αντίστοιχα όμως θα μπορούσε να ήταν και μια ακριβέστατη περιγραφή του σκηνικού στο κυπριακό το τελευταίο διάστημα.

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>