Γράφει:

Με Τόλμη: Ο εξοχότατος Τζέιμς Τζέφρι

Πήρε τελικά την σκυτάλη για το τελευταίο εκατοστάρι της σκυταλοδρομίας ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα, εξο-χότατος Τζέιμς Τζέφρι, που ήδη δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων στην Τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ σε πρόσφατη συνέντευξη του:

Η Τουρκία έχει θετικές προσεγγίσεις στο κυπριακό, δεν έχει υπό κατοχήν εδάφη των γειτόνων της, έχει ανησυχίες ασφάλειας στην Κύπρο και στο Ιράκ, είναι πιο κοντά στην Ευρώπη από την Κύπρο, οι αξίες της συμφωνούν με εκείνες της Ευρώπης, έχει δημοκρατικό πολιτικό σύστημα παρόμοιο με εκείνα της Δυτικής Ευρώπης και είναι φιλειρηνική χώρα, είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει ενεργό θετική δύναμη, έχει στενές σχέσεις με όλες τις αραβικές χώρες, η ασφάλεια της περιοχής στηρίζεται στις ισχυρές της σχέσεις με το Ισραήλ, με την πολιτική που ασκεί για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια της περιοχής, έχει θετική προσέγγιση στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Ιράκ, στον Καύκασο, στα Βαλκάνια και στην Κύπρο, αποτελεί στοιχείο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, έχει κοσμική κοινωνία…

και διερωτήθηκε:

Από πότε η ΕΕ αποφάσισε ότι είναι θρησκευτική κοινότητα για να μην εντάξει την Τουρκία;

Αυτό συνοπτικά ήταν το παραλήρημα του Τζέιμς Τζέφρι.

Το ότι οι εκάστοτε κατά τόπους Αμερικανοί Πρεσβευτές είναι ανιστόρητοι και άσχετοι με τα θέματα της περιοχής είναι καλά γνωστό. Το ότι επίσης στηρίζουν πάση δυνάμει την Τουρκία και επιδιώκουν να την καταστήσουν δερβέναγα της περιοχής είναι καλύτερα γνωστό και διαπιστωμένο.

Το ότι όμως είναι τυφλοί τα τ” ώτα, τον τε νουν, τα τ” όμματα, το επιβεβαιώνει το παραλήρημα του εξοχοτάτου Τζέιμς Τζέφρι.

Δεν βλέπει την κατοχή, δεν ακούει τις οιμωγές των Κούρδων, δεν κατανοεί τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ. Δεν ξέρει τι είναι η Ευρώπη. Την αντιλαμβάνεται ως γεωγραφικό χώρο και όχι ως χώρο κοινού πολιτισμού που θεμελιώνεται στο Ελληνικό μέτρο, το Ρωμαϊκό δίκαιο και το Χριστιανικό ήθος.

Σκυταλοδρόμος και αυτός, που πήρε την σκυτάλη από τον Χένρι Κίσιγκερ, τον Άλεν Ντάλες, τον Ντάνιελ Φριντ και τόσους άλλους καλαμοκαβαλλάρηδες του πολιτισμού του Γουοτεργκέιτ, της Μόνικας Λεβίνσκι, της ισοπέδωσης της Σερβίας, της εξαγωγής δημοκρατίας, της εξόντωσης των Ινδιάνων.

Ούτε περνά από το μυαλό τους ότι κοινωνίες τούτης της περιοχής για 4000 χρόνια παράγουν περισσότερο πολιτισμό από όσο μπορούν να καταναλώσουν, με εξαίρεση βέβαια την Τουρκία των τελευταίων 100 ετών.

 

Ο Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης είναι Πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Σχολιάστε

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>